Tiesitkö, että voit toivoa Taksimestarin taksia itsellesi Kela-kyydin toivetaksiksi?

Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Kelan määrittämiltä palveluntarjoajilta, joita 1.1.2022 alkaen on kaksi kullakin palvelualueella. Satakunnan alueella tilaus tehdään maksuttomista tilausnumeroista 0800 414 612 (Taksi Helsinki Oy) tai 0800 924 42 (Keskustaksi Oy). Numerot palvelevat ympäri vuorokauden. Voit valita, kumpaa palveluntarjoajaa käytät. Tilauksen jälkeen saat kyydistäsi vahvistusviestin, jossa näkyy myös kuljettajan puhelinnumero.

Kela-kyyteihin on mahdollisuus esittää toivomus siitä taksista (ns. toivetaksi), jonka kyydissä haluat matkustaa. Jos haluat Taksimestarin taksin, sinun pitää mainita auton numero tilauksen yhteydessä. 

Jos tilaat Kela-kyydin Taksi Helsingin numerosta 0800 414 612, Taksimestarin autojen numerot ovat 8320, 8206, 8319 tai 8204

Jos tilaat Kela-kyydin Keskustaksin numerosta 0800 92 442, Taksimestarin autojen numerot ovat 1071,1072 ja 1073

Jos haluat tietyn kuljettajan, varmista suoraan häneltä, että hän on työvuorossa matkasi ajankohtana, ja kysy kuljettajalta auton numero. Tällöin välityskeskuksessa osataan yhdistää tilauksesi oikealle kuljettajalle.

Toivetaksi ei ole sama asia kuin vakiotaksiasiakkuus. Jos sinulla on Kelan myöntämä vakiotaksioikeus, voit tilata kyydin suoraan Taksimestarilta käyttämällä viereistä Vakiotaksiasiakkuus-lomaketta.

Kyydin tilaaminen ja omavastuu

Kela-korvattuna kyyti maksaa enintään omavastuun verran. Omavastuuosuus on matkan kokonaishinta tai enintään 25 euroa.

Kela-taksikyydit tilataan pääsääntöisesti edellisenä päivänä klo 14 mennessä. Tilaa matka Kela-keskuksesta myös silloin, kun tarvitset taksia äkillisesti tai olet unohtanut tilata taksin edellisenä päivänä.

Voit tilata yhdellä tilauspuhelulla kaikki tiedossasi olevat matkat seuraavan kahden viikon ajalle. Jos tiedossasi on käyntiluontoinen matka, voit tilata sen menopaluumatkana. Tällöin sinun tulee osata arvioida suuntaa-antava lähtöaika paluumatkalle.

Kerromme mielellämme lisätietoja Kela-kyydeistä!

Vakiotaksiasiakkuus

Tietyillä asiakasryhmillä esim. lapsilla, on mahdollisuus saada Kelan myöntämä vakiotaksiasiakkuus. Jos haluat käyttää Taksimestarin taksia vakiotaksinasi, jätä lomakkeen kautta yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lue lisää vakiotaksista Kelan sivuilta

Taksimestarin vakiotaksiasiakkaana kuljetukset ovat sujuneet erittäin mallikkaasti ja hyvin - yhteistyö on ollut toimivaa. Mukavalla ja tutulla kuljettajalla on ollut suuri merkitys nuoren päivien sujumiseen ja mielekkyyteen sekä hoitojakson onnistumiseen.

12-vuotiaan vakiotaksiasiakkaan äiti
Lue lisätietoja Kela-matkoista